De technici van de band nemen standaard licht en geluid mee voor de zaal-capaciteit tot 600 personen indoor. Bij outdoor of indien de capaciteit van een locatie groter is kan er extra of licht en geluid op maat worden ingezet.

Indien licht en geluid op locatie aanwezig is, is het fijn om samen te werken. Op moment dat een andere partij licht en/of geluid verzorgt dient deze te zijn conform de laatste technische rider.

De band zal altijd met de eigen complete audio-podium-set werken (backline, monitorsetup, microfoons, inear-systeem, wedges, podium-infra). Deze worden vervoerd in een reguliere bakwagen (vrachtwagen).
De band zal ook altijd met de eigen vertrouwde technici werken (zaal-, monitor-, lichtman).

Kort gezegd verzorgt de techniek van de band alles qua audio op het podium. Vanaf de podium-setup zal de audio worden ‘doorgeprikt’ naar het stageblok van de aanwezige geluidssetup. Vanaf daar maken de technici graag gebruik van de rest van de installatie (zaaltafel, PA, lichttafel en lichtsetup) van de andere leverancier.

De band heeft voor alle shows op jaarbasis een bulkdeal afgesloten met licht- en geluidsbedrijf Triple Show. Waarbij de band in praktijk niet meer betaalt dan voor personeel, transport en de monitorsetup. De set is voor het hele jaar gereserveerd. En het kan ook best zo zijn dat de geluid- en lichtset in de vrachtwagen staat van de dag ervoor.

Dat betekent daarmee ook dat er niet echt de financiële ruimte is om een korting te geven indien er een eind geluids- en/of lichtset aanwezig is. Andersom kan het veelal veel voordeliger zijn indien het geluidsbedrijf van de band wordt gevraagd om eventueel extra techniek voor haar rekening te nemen. Informeer evt. naar de mogelijkheden!