Artiesten
| Jamai

ARTIESTEN
| Jamai Loman

Super entertainer

Jamai  is in korte tijd uitgegroeid tot één van Nederlands meest veelbelovende entertainers. Vroeger en van jongs af aan heeft hij een grote passie voor show en muziek en blijkt hij zeer talentvol te zijn.

Idols: bekroonde zanger

Nadat hij meedeed aan de eerste editie van het zeer populaire televisieprogramma Idols, werd hij als winnaar gekozen. Zijn viervoudig platina debuutsingle ‘Step Right Up’ stond wekenlang op nummer 1. Zodoende stond hij negen keer in een uitverkocht Ahoy. Ook bereikte zijn album ‘Jamai’ al voor de release de gouden status.

Musicals

Na een fantastische tijd vol solo-optredens, interviews en tv-verschijningen, besloot hij zijn muzikale carrière uit te breiden door zich ook te richten op musicals. Daardoor speelde onder andere in de musical ‘Hello Dolly’ en won hiermee de ‘Johnny Kraaykamp Musical Award’ voor aanstormend talent.

Onder andere Jesus Christ Superstar

Vervolgens volgde vele rollen. Zoals in de musical Jesus Christ Superstar speelde hij de rol van Simon Zealotus. Alweer volgt een nominatie tijdens de ‘Johnny Kraaykamp Musical Award’, nu in de categorie ‘Beste Mannelijke Bijrol in een Grote Musical’. Datzelfde jaar speelt hij ook nog mee in ‘Musicals in Ahoy’. Daarna was hij te zien als The Wiz en Vogelverschrikker in de musical ‘The Wiz’. Naast zijn rollen in verschillende musicals presenteerde hij daarnaast wekelijks een ochtendshow bij Jetix.

Les Misérables en meer

Nadien was hij ook te zien als Marius in de wereldberoemde musical ‘Les Misérables’. Ook daarvoor volgde een nominatie voor een ‘Johnny Kraaykamp Award’ in de categorie ‘Beste Mannelijke Bijrol in een Grote Musical’ voor zijn vertolking in deze musical. Zijn genuanceerde spel en zijn geloofwaardigheid bleven niet onopgemerkt, hij won de Musical Award met overtuiging.

Televisiepersoonlijkheid

Zodoende was hij ook te zien in Dancing With The Stars waarin hij bewees ook op gebied van dansen zeer talentvol te zijn. Wekelijks wist hij jury en kijkers te verpletteren met zijn danspartner Gwyneth. Zodoende wist zich tot de finale te dansen die hij glansrijk won en als winnaar Dancing With The Stars afsloot. Tevens presenteerde hij een aantal afleveringen van het succesvolle RTL4 programma “Ik Kom Bij Je Eten”.

Jamai boeken met live band Jamai Loman portrait | feestband.com

Sing-a-long

Ook bekend is de Disney’s Musical Sing-a-Long. Een show met liedjes uit films en musicals van Disney. Begeleid door een orkest en met als solisten onder andere ook Chantal Janzen, Stanley Burleson en Casey Francisco.

Wervelende live performance

Naast dit alles wordt er veelvuldig in het land opgetreden met zijn spetterende show. Met zijn energieke en opzwepende optreden weet de energieke zanger in no-time een zaal ‘los’ te krijgen. In de jonge dynamische show komen de grootste hits voor van ondermeer 2Unlimited, David Guetta, Robbie Williams, Tina Turner, Lionel Richie, Fedde le Grand, Beyonce, Mando Diao, Michael Jackson, Bruno Mars en enkele besten van Nederlandse bodem.

JAMAI
| video

Artiest Jamai met live band Boston Tea Party :

JAMAI
| foto’s