Artiesten
| Lee Towers

ARTIESTEN
| Lee Towers

Lee Towers live met band

Een live optreden van Lee Towers op een event is waarlijk een unieke ervaring van legendarische proporties.
De Nederlandse zanger, die de afgelopen vier decennia telkens zijn persoonlijke en tal van nationale grenzen verlegde, heeft intussen zoveel mijlpalen achter zijn brede rug dat een volledige opsomming welhaast onmogelijk is.

Leen Huijzer & Willem Duys

Oorspronkelijk deel uitmakend van The Jumping Dynamites (a la The Shadows) en later het showorkest Len Hauser & The Drifting Five, brak Leen in 1975 door toen hij door Willem Duys werd gepresenteerd als de zingende kraanmachinist uit Rotterdam (hij werkte echter bij Boele Bolnes als onderhoudsbankwerker).
Zijn eerste plaatje (Louisa, met op de achterkant Niemand) maakte hij onder de naam Leen Huizer. Later, rond 1971, was er nog de Nederlandstalige single Nina Nina Nina, die hij uitbracht onder de naam Len Hauser.

You’ll never walk alone

Willem Duys bracht de eerste LP onder de naam Lee Towers ten gehore in het radioprogramma Muziekmozaïek. Het was het lied Sonny Boy van Al Jolson, waarmee Duys hem op TV presenteerde. Vanaf dat moment was Lee Towers in Nederland wereldberoemd en zou dat blijven. Zijn eerste single van de gelijknamige LP It’s raining in my heart, een nummer gecomponeerd door de zanger van The Outsiders, Wally Taks, belandde in de hitlijsten. Zijn volgende single, You’ll Never Walk Alone, werd Towers’ grootste hit en stond wekenlang hoog in de top-10.

Feyenoord & De Kuip Rotterdam

Lee Towers staat bekend als Feyenoordsupporter en ambassadeur van zijn club. Zijn liederen Mijn Feyenoord en You’ll Never Walk Alone worden veel gedraaid in De Kuip en zijn echte clubliederen geworden.

AHOY

Lee Towers gaf in 1980 zijn eerste grote concert in De Doelen te Rotterdam, een waarlijk unieke prestatie voor die tijd. In 1981 volgde een concert in een uitverkocht Carré. Daarna ging hij met het orkest van Freddy Golden twee jaar op tournee langs 30 Schouwburgen en waagde hij in 1984 de stap naar Ahoy waar hij zelfs tweemaal de zaal uitverkocht kreeg.

Gala of the Year & Jerry van Rooyen

Naast een ongekende Las Vegas aankleding van Ahoy huurde Leen het fameuze 70-koppige London Studio Orchestra in, waarmee hij inmiddels vier ongeëvenaarde albums had opgenomen. Dat kwam onder leiding van zijn meesterarrangeur Jerry van Rooyen, plus de allerbeste specialisten op het gebied van licht en geluid. Vandaar ook de indrukwekkende nieuwste snufjes (uit Las Vegas) zoals de computergestuurde Vari-lights, een lasertunnel en de introductie van vuurwerk als showelement.

Nog nooit vertoond!

Muzikale surprises, na de enthousiasmerende openingswoorden van Mies Bouwman, was onder andere Julia Loko, die ook deel uitmaakte van het geregeld ingezette zangkoor. Voor het wervelende danswerk tekende ook nu weer het ballet van Penney de Jager. Met “Nog nooit vertoond” kon Lee Towers’ totaalpakket worden aangeprezen en het publiek begreep hem helemaal want in plaats van een enkele avond werden het meteen twee Gala’s.

Lee Towers boeken met live band | feestband.com

Anita Meyer

In de daar opvolgende jaren zouden er nog vele onvergetelijke Gala’s of The Year volgen in Ahoy, in totaal 51 keer uitverkocht, een record, waarbij hij duetten zong met onder andere Anita Meyer, Julia Loko, Gerard Joling Karin Bloemen, Sandra Reemer, Piet Veerman, Frans Bauer, Rene Froger, Wim Koopmans, Dobie Gray, Labi Sifre, Madeline Bell, Tina Selini, Danny de Munck, Deep River Quartet en zijn onafscheidelijke Jody’s Singers.

Landskampioen

In mei 2017 werd Feyenoord weer voor het eerst sinds 18 jaar landskampioen en vertolkte Leen er You’ll Never Walk Alone en Mijn Feyenoord op het bordes van het Rotterdamse stadhuis voor honderdduizenden mensen. Het was een fantastisch feest dat nog jaren in de harten van elke Feyenoord liefhebber gegrift zal staan.

Edison Oeuvre Award

Op 30 juni 2017 krijgt Lee Towers de Edison Oeuvre Award Nationaal uitgereikt door niemand minder dan burgemeester Aboutaleb. Deze Edison Award is een kroon op de imposante carrière van Lee. Want hij bracht niet minder dan 46 albums uit en stond 51x in een uitverkocht Ahoy. De naam zegt het al: deze Edison is een Award voor zijn gehele oeuvre en dat is geheel terecht.

Lee Towers live met band

We zijn als muzikanten supertrots met deze Hollandse legende op het podium te mogen staan! Met de band Boston Tea Party en Lee Towers kunt u genieten van tenminste 30 minuten live show (want Leen geeft de klant altijd waar zijn het event). Een waarlijke prestatie van deze legende van Nederlandse bodem. Zoals gezegd samen met coverband Boston Tea Party met professionele blazers-sectie. Daarnaast speelt de coverband ook nog eigen sets op het feest.

LEE TOWERS
| video

Artiest Lee Towers met live band Boston Tea Party :

LEE TOWERS
| foto’s