TECHNIEK
| rider techniek

Standaard

De technici van de bands Boston Tea Party, DeBand.NL & Got the VIBE! nemen standaard licht en geluid mee voor de zaal-capaciteit tot 700 personen indoor. Bij outdoor of indien de capaciteit van een locatie groter is kan er extra of licht en geluid op maat worden ingezet.

Techniek op locatie aanwezig

Indien licht en geluid op locatie aanwezig is, is het fijn om samen te werken. Op moment dat een andere partij licht en/of geluid verzorgt dient deze te zijn conform de laatste technische rider.

Eigen backline & monitorset-up

De band zal altijd met de eigen complete audio-podium-set werken (backline, monitorsetup, microfoons, inear-systeem, wedges, podium-infra). Deze worden vervoerd in een reguliere bakwagen (vrachtwagen).
De band zal ook altijd met de eigen vertrouwde technici werken (zaal-, monitor-, lichtman).

Kort gezegd verzorgt de techniek van de band alles qua audio op het podium. Vanaf de podium-setup zal de audio worden ‘doorgeprikt’ naar het stageblok van de aanwezige geluidssetup. Vanaf daar maken de technici graag gebruik van de rest van de installatie (zaaltafel, PA, lichttafel en lichtsetup) van de andere leverancier.

Speciale deal

De band heeft voor alle shows op jaarbasis een bulkdeal afgesloten met licht- en geluidsbedrijf Triple Showtechniek uit Purmerend. Waarbij de band in praktijk niet meer betaalt dan voor personeel, transport en de monitorsetup. De set is voor het hele jaar gereserveerd. En het kan ook best zo zijn dat de geluid- en lichtset in de vrachtwagen staat van de dag ervoor.
Dat betekent daarmee ook dat er niet echt de financiële ruimte is om een korting te geven indien er een eind geluids- en/of lichtset aanwezig is. Andersom kan het veelal veel voordeliger zijn indien het geluidsbedrijf van de band wordt gevraagd om eventueel extra techniek voor haar rekening te nemen. Informeer evt. naar de mogelijkheden!

Stroom

Standaard licht en geluidsset

Voor een standaard licht en geluidsset (tot een zaalcapaciteit van ca 700 personen indoor) vraagt de band:
twee (2) stuks 32 Amp krachtstroomaansluitingen, op het podium

Meer geluid en/of licht

 • Geluidsset tot 1000/1500 pax indoor: twee (2) 32 Amp aansluitingen (gelijk de standaard set dus).
 • Geluidsset tot 2000/2500 pax indoor: drie (3) 32 Amp aansluitingen (of 1 van 63A en 1 van 32A).
 • Extra lichtset (en standaard geluidset of tot 1000/1500 pax): een (1) 63 Amp plus een (1) 32Amp krachtstroomaansluitingen.
 • Geluidsset tot 2000/2500 pax indoor + extra lichtset: twee (2) 63 Amp krachtstroomaansluitingen
 • Benodigde stroom geluidssets meer pax of anders: op aanvraag

Backline setup

 • een (1) stuk 32 Amp krachtstroomaansluiting, op het podium

LED video setup

 • een (1) stuk 32 Amp krachtstroomaansluitingen, op het podium

Transport

Artiest, crew en bandleden reizen met een vrachtwagen (lxbxh: 10×2,5x4m) en tot wel 15 personenwagens. De vrachtwagen moet tot aan het podium moeten kunnen komen om te laden en lossen. Voor de auto’s vragen we parkeerkaarten / ontheffing / vrije doorgang tot het podium.

Front of house

Graag een Midas Pro 2 met minimaal 48 vrije kanalen. (N.B. bij shows met gast-artiesten zijn soms meer kanalen nodig). LET OP! Andere typen digitale mixers alleen in overleg! NOTE!: eigen files moeten ingeladen kunnen worden.

Licht & Video

 • Artiest maakt graag gebruik van de aanwezige lichtinstallatie.
 • Graag ontvangen we een specificatie van de set aanwezig.
 • De lichtset kan worden aangevuld met eigen licht van Artiest.
 • De lichtset kan worden aangevuld met TVs van Artiest (Got the VIBE).
 • De lichtset kan worden aangevuld met een eigen videowall (ca 2×3 meter, bxh) die midden achter op de buhne geplaatst kan worden (eigen groundsupport).
 • Artiest zal altijd eigen video en visuals moeten kunnen gebruiken (‘draaien’), ook indien een videoscherm op locatie reeds aanwezig is.
 • Hazer-machines op beide zijden van het podium met voldoende capaciteit voor het podium onder alle (weers)omstandigheden.
 • Bij voorkeur een Avolites Pearl Tiger Touch lichttafel, anders: Grand MA, Flying Pig Roadhog/Hog III (geen scancommander, showtec, compulite enz).

Contactpersoon

Boston Tea Party / DeBand.NL / Got the VIBE, Hiddo Born
0654 300 111, hiddo@feestband.com 

Deze technische rider maakt onverbrekelijk onderdeel uit van de overeenkomst. Zijn er afwijkingen, vragen of zijn bepaalde faciliteiten niet voor handen, neem dan s.v.p. tijdig contact op voor mogelijke aanpassingen.

Podium