Standaard
De bands vragen standaard een podium van 8×5 meter. Indien overlegd vooraf is met wat aanpassing aan techniek een kleiner podium mogelijk van 6×4 meter of een eventueel afwijkende maat van bijvoorbeeld 8×3 meter.

Artiesten
Indien de band een Artiest begeleidt is een podium gewenst van tenminste 10×6 meter.

Bigband
Bij Big Band Style (een dubbele blazerssectie) is een podium nodig van 10×6 meter.

LED video wallLED scherm video - plaatsing podium
In geval de LED-setup is geboekt, is een podium vereist van 10×6 meter. De podiumdelen dienen zodanig worden geplaatst dat de korte zijden van de podiumdelen naar de voor- en achterzijde van het podium zijn gepositioneerd. Vanuit de zaal gezien dus plaatsing in de lengte naar achteren. Dit ivm de drukverdeling van het podium.

Monitor-setup
Hou er rekening mee dat er links en rechts van het podium de PA (het geluidssysteem wordt geplaatst). En dat aan 1 zijde over de gehele diepte van het podium de monitorman met monitor-setup zal moeten worden geplaatst. Deze zal ivm oog-communicatie met de bandleden vrijwel tegen het podium geplaatst moeten worden.

Veiligheid
Het podium dient te voldoen aan de meest recente wettelijke veiligheidseisen (zo zijn zogenaamde schaarpodiumdelen en een podium op blokken niet meer toegestaan in Nederland) en als voldoende veilig te worden beoordeeld door de band en/of techniek.

Podium leveren
De band neemt zelf geen podium mee, maar kan wel adviseren in een leverancier.

Verduidelijking

voorbeeld-podiumopstelling-en-spreiding-_-feestband.com